Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

woensdag 28 september 2016

Kleding

Pieties voor de zomer

Al eerder liet ik een jurkje zien gemaakt van tricot met digitale print. Ik vind het erg fijne stof om mee te werken en de meeste afbeelding zijn zo leuk dat ik heel erg hebberig word in de stoffenwinkel bij ons om de hoek.  Zo kon ik het echt niet weerstaan om deze stof met achaponis parkieten laten liggen, zo heerlijk zomers. 
Omdat het patroon van de overslag-jurk onze dochter zo goed stond heb ik met behulp van dat patroon een simpel zomerjurkje met v-hals gemaakt. Gezien het feit dat ik geen patroon beschrijving had om de hals en mouwen af te werken ben ik zelf een beetje gaan stoeien met boord en een restje oranje tricot die ik erg mooi bij deze stof vind staan. De V-hals heb ik afgewerkt met boordstof, om een mooie V in de hals te krijgen heb ik na het vast zetten van een lange rand stof een heel klein stukje van de v gestikt en met het strijkijzer plat geperst. Op de collage kan je de stappen zien.


Voor de afwerking van de mouwtje had ik met elastisch biaisband kunnen werken. Maar wat ik jammer van deze variant van biaisband vind, is dat je je stiksel aan de buitenkant blijft zien. Met katoenen biaisband kan je je stiksel zo mooi weg werken in de naad aan de buiten kant. vandaar dat ik met een restje oranje tricot van een eerder project zelf biaisband heb gemaakt. voor dit klusje heb je wel een strijkijzer nodig, en het liefs een met stoom-functie. Je moet al wel de vouw in je stof kunnen persen. Verder zetje het daarna vast zoals katoenen biaisband, ik heb al eerder uit gelegd hoe je dat kan doen klik hier voor dat blog.  Op de collage heb ik de stappen van deze jurk voor jullie op een rijtje gezet.De jurk maakte ik al een paar maanden geleden en toen was hij nog wat groot voor Veere, maar ze groeit als kool dus hij was ook op de groei gemaakt. Ze heeft hem inmiddels al verschillende keren aan gehad, en kreeg zelf complimenten op straat van mensen over haar mooie jurk. En gelukkig word ze zelf ook heel blij van haar pietje-jurk, geslaagd projectje dus weer.


Ook tussendoor heeft mama af en toe haar pas model nodig,
gelukkig vind ze het leuk om mama te helpen.


woensdag 21 september 2016

Speelgoed

Frozen dubbel fun

Toen ik de Ariel vlecht voor nichtje Yinthe had gemaakt, melde ninouk al meteen dat zei wel een rapunzel vlecht wilde want dat was wel haar lieveling prinses. Imme deed ook meteen haar bestelling en voor een 3 jarige pakte ze het behoorlijk slim aan. Haar favoriet was nl Frozen, en dus had ze recht op twee vlechten. Terwijl ik van binnen heel erg moest lachen om deze slimme vonst, heb ik haar in eerste instantie verteld dat dat wel een beetje veel van het goede was. Toen vervolgens mijn moeder kwam vragen of ik alvast Imme haar vlecht kon maken om op te doen naar de voorstelling van Rapunzel. En Imme hem dan iets eerder van mij zou krijgen voor haar verjaardag. Heb ik besloten dat ik dan ook nog een Anna vlecht zou gaan maken voor haar, zo had ik toch ook een vlecht te geven op haar verjaardag. 
Voor de de beide vlechten kan je gewoon de werkbeschrijving van dit blog volgen. Bij Elsa heb ik er een ijsblauw lint door heen gevlochten, en de rest versierd met zilver kleurige kristalletjes. De vlecht voor Anna kreeg natuurlijk een kleurloze baan, de plek waar Elsa Anna had aangeraakt (niet mijn worden maar die van Imme). Omdat ik niet zo goed wist met welke versiering ik de Anna vlecht nog meer moest uitdossen heb ik het bij 2 strikken in de kleuren van haar jurk gehouden. Imme was erg verast dat ze toch haar twee vlechten had gekregen en wilde wel even met allebei poseren.woensdag 14 september 2016

Kleding

Vossenjurk

Sinds ik mijn nieuwe naaimachine heb ben ik weer erg actief op het kleding maak gebied, de laatste tijd plaatste ik al een hoop en ook het volgende jurkje wil ik jullie niet onthouden. Ik zag ze al een hele tijd voorbij komen bin andere creabea mama's, de overslag jurkjes. Zelf heb ik ook van die lekkere tricot jurkjes en ik draag ook het liefst dit soort kleding. Deze comfortabele maar toch stylische-look wilde ik ook graag toevoegen aan de garderobe van dochter lief. Ik ben dus door mijn naaibladen gaan bladeren en kwam een leuk model tegen uit de knippie van najaar 2015. Omdat ik zelf erg weg ben van de op het moment volop verkrijgbare tricot's met digitateprint heb ik besloten om er 1 van deze stof te maken. Zelf haal ik mijn stoffen graag bij deze winkel, omdat hij een aar straen bij ons vandaan zit. En ik dan de stof in real life kan zien en voelen, maar ze zijn op veel meer plekken te krijgen, online en in andere winkels. Ik koos voor deze leuke met vossen en paddenstoelen, als accentkleur ging ik voor rood en een donker grijze boord. Het fijne van deze stof is dat hij erg stevig is en ook na een paar was besten nog steeds mooi blijft. Wel heb ik alle stofjes een rondje in de wasmachine laten mee draaien voor ik de patroondelen ging uit knippen. Ik doe het bijna altijd maar zeker als ik verschillende stofjes in een kleding stuk gebruik. Het is toch erg jammer wanner blijkt dat de verschillende stofjes anders reageren op een wasbeurt en de ene mouw een heel stuk is gekrompen terwijl de andere de oorspronkelijke vorm heeft behouden.

Een overslag jurk is een vrij makkelijk patroon en ik heb er na deze nog een aantal gemaakt. Maar zoals altijd zal ik jullie dat in een later blog laten zien. Dan nu nog het resultaat van de vossen jurk. Veere vond het "helaas" leuker om naar de beestjes op de jurk te kijken dan in de lens van de camera, maar ja kunnen we haar dat echt kwalijk nemen?


woensdag 7 september 2016

Accessoires

Sjaal

Deze week een klein kort blog,  in een eerder blog heb ik al eens de werkbeschrijving van een sjaal gegeven. Zo af en toe maak ik ze nog steeds, vooral als ik een jarige in de omgeving heb die van dit soort "mode" accessoires houd. Of omdat ik zelf aan iets nieuws voor bij mijn jas nodig heb. De sjaal op de foto maakte ik voor mijzelf, op de markt kwam ik super soepel vallende zachte stofjes tegen die mij ideaal lekken voor lekkere sjaal. Vandaar dat ik, voordat ik andere er bij mee ging maken, er eerst een voor mijzelf heb gemaakt. De stof valt heel mooi en de sjaal is super zacht. Deze keer heb ik als sierrand eens iets anders gebruikt geen bolletjes maar slieren die ook wel voor lampenkappen worden gebruikt en op oude meubels werden aangebracht. Zelf vind ik het een hele leuke rand voor dit soort accessoires, geef weer een totaal andere look.