Een paar tramhaltes van mij
verwijderd ligt de Haagse mart (inderdaad zonder K) en vooral in het voorjaar
kun je daar prima slagen voor -letterlijk- bakken groente en fruit voor een
prikkie. Ik word er zo hebberig van, al
dat vers uit het Westland. Het is tijd dus om jam en andere dingen te gaan
maken. Zo heb ik laatst tomatenketchup gemaakt, heerlijk bij een stukje vlees
en dat allemaal zonder kleur- geur of wat voor stoffen dan ook. Ik heb hiervoor
een basisrecept genomen van internet en een beetje gespeeld met de kruiden die
ik er in heb gedaan. Waar ik uit uiteindelijk achter kwam is dat het niet
zoveel uitmaakt wat je er in doet, als je maar aan het eind alles even laat
doorkoken met een kaneelstokje. Word het echt heerlijk van. In het recept dat
ik had stond dat je alleen de harde kern moest verwijderen en vervolgens alles
moest fijn pureren en zeven. Maar ik kreeg meer een soort van tomatenbouillon
en ik vind nou juist dat beetje lobbige zo lekker. Dus alles in de blender en
gewoon het vruchtvlees gebruiken. Maar ja die pitjes. Het kosten heel wat
moeite om het een smeuïg geheel te laten worden en het werd door de pitjes ook
een beetje bitter (maar dat lost het kaneelstokje dus heel goed op). Dus voor
lading twee ga ik de pitjes wel verwijderen. Ik heb deze keer flessen besteld
bij http://www.flessenland.nl/ omdat ik niet de hele winter potjes en flesjes had gespaard. Maar
voor volgend jaar bewaar ik gewoon alle lege potjes en sausflesjes. Daarna heb
ik de flessen voorzien van een leuk etiket en een gezellige bovenkant en naast
een voorraad voor mijzelf heb ik nu ook een leuk cadeautje in de kast
staan.
Ohhh wat leuk!! Ziet er goed uit!! Leuk om te doen!!
BeantwoordenVerwijderen