Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

woensdag 20 juli 2016

Workshops

Baby shower

Ons jongste zusje was zwanger van mijn eerste neefje. Tegen het einde van haar zwangerschap hebben mijn andere zusje, mijn schoonzusje en ik een leuke middag voor haar georganiseerd waar ook de oma's bij aanwezig zouden zijn, een babyshower maar dan niet heel erg groot. Omdat mijn jongste zusje niet echt het type is voor een belly-paint of gipsbuik hebben we iets anders bedacht, naast een lekker high-tea en een klein cadeautje voor het nieuwste familielid. Heb ik een workshop servies schilderen gegeven. We waren op internet aan het zoeken naar leuke ideeën om te doen, maar een leuke workshop voor een zwangere in de buurt van het huis van onze ouders (we zouden haar nl naar onze ouders lokken) konden we niet vinden. Toen kwam mijn andere zus met de suggestie of ik niet iets kon geven, aangezien ik zelf altijd bezig ben met van alles en nog wat. Serviesschilderen stond nog op mijn lijstje om eens uit te testen en de prijs van de verschillende stiften en verf was redelijk te doen als we het met zijn 3e zouden bekostigen. Voor de mammie-to-be hebben we de benodigd heden voor een kinder/baby serviesje gescoord en verder heb ik bij de kringloop en in de opruiming bij verschillende winkels allerlei spulletjes van wit porselein gehaald. En zo hebben we een een middag geschilderd, gekletst en lekker gesmikkeld van de high-tea hapjes.

Een kleine tip voor mensen die het lastig vinden om uit de losse hand iets op het porselein te zetten, zoek uit een tijdschrift, boek, of op het web een leuke afbeelding (afbeeldingen van kleurplaten zijn echt ideaal) en maak hier en print/kopie van leg carbonpapier op het bord,kopje of??) plak het desnoods even vast met een plakbandje leg daaroverheen het plaatsje met je afbeelding en trek het met een pen over. De lijntjes van je afbeelding zullen nu op het bord staan en zo kan je het geheel dan  met een porseleinstift op je servies krijgen. 

Of doe zoals mijn zusje en schoonzusje deden, maak leuke motiefjes met leuke stipjes, rondjes en andere geo-metrische vormpjes. Het geeft een erg vrolijk geheel en is niet moeilijk om te doen, maar hip is het wel.


Zo leuk al dat servies

Voor de high-tea hebben we allemaal wat lekkers gemaakt binnen kort laat ik jullie de werk beschrijving van mijn lekkers zien. Wat betreft de babyshower, die was zeer geslaagd mama-to-be heeft een super acute setje met auto-tjes gemaakt en half april is ons neefje dan eindelijk geboren, en OOOO wat is Joas een schatje. Ik ben een zeer verliefde tante.

high-tea aan de ene kant van de tafel, workshop aan de andere kant, feestelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten