Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

woensdag 26 oktober 2016

Lekker eten

Tafel vol

De feestmaanden komen er weer aan, voor mij de tijd dat ik plannen begin te maken en naar recepten begin te speuren. En omdat ik aanneem dat ik niet de enige ben die daar zo stilletjes aan mee begint, leek het mij leuk om alvast wat ideeën voor het kerstdiner te posten.

Met twee zusje een broertje, onze ouders, de drie mannen van mijn zusjes en mij, mijn schoonzusje, een dochter, drie nichtjes, een neefje (hij zat nog in de buik, maar toch)en het jongste zusje van mijn "stief"vader en haar gezin word de tafel met kerst steeds voller. Neem daarbij dat de laatste jaren er altijd wel een van ons zwanger was en er een paar van ons een dieet om medische reden hebben. En je hebt je handen in het haar tijdens het bedenken van jou deel voor het diner. Vorig jaar kreeg ik de leuke taak om het voorgerecht te verzorgen. Om te zorgen dat iedereen iets kon eten wat hij/zij lekker vond en mocht hebben, ben ik op de amuse-toer gegaan. Ik wilde eigenlijk ook zelf wat recepten bedenken maar gezien de gebeurtenissen aan de andere kant van de familie had ik daar echt geen puf meer voor. In dit blog ga ik dan ook geen recepten geven. Het blijft bij foto's van de amuses en hoe geweldig leuk het staat wanneer je een tafel met verschillende amuse dekt. Met 14 volwassenen en 4 kleine meisjes heb ik gekozen voor drie amuses per persoon. Om te zorgen dat iedereen de mogelijkheid had om zich aan zijn/haar dieet te houden en iets kon kiezen dat hij/zij ook lekker vond, ben ik voor 6 verschillende soorten gegaan. Van alle amuses maakte in tenminste 10 stuks en van een paar heel toegankelijke heb ik er 11 gemaakt. Gelukkig zijn mijn moeder en ik samen in het bezit van een flinke hoeveelheid amuse lepels, bakjes, glaasjes ed dus daar hoefde ik niet meer aan te denken. Mocht je deze spullen nou niet hebben dan zijn er ook veel wegwerp opties. google gewoon even en je vind heel wat leuks. Of snuffel op het web opzoek naar zelfmaak opties om je amuses op te serveren.

Om het mijzelf Op de dag van het kerstdiner zo makkelijk mogelijk te maken heb ik voor amuses gekozen die ik erg goed kon voorbereiden. Ik had eigenlijk alles de avond van te voren gemaakt en in een hoop bakjes fles ed gescheiden bewaard. Zo hoefde ik bij mijn ouders in de keuken alleen nog maar alle schaaltjes, lepels, glaasje en bordjes op te maken. Vervolgens heb ik ze over de enorme tafel die er voor de kerst altijd word gecreëerd verspreid en konden we met zijn alle aan tafel. Het was weer gezellig en bijna alle amuses zijn op gegaan. De rest van het diner was ook erg smakelijk maar daar kan ik geen credits voor nemen. Dat werd verzorgd door weer andere leden van onze uitdijende fijne familie geregeld.De meeste recepten komen uit  de kookboeken van mij en mijn moeder. Ik kan er wel een kleine toelichting op geven, maar helaas heb ik de recepten niet ter beschikking op z'n manier dat ik jullie die makkelijk kan verstrekken: de eerste foto is van een rauwe oester met een tomaten/paprika salsa. Op de tweede foto zie je een doperwtenmousse met gamba's. Daarnaast staat een "tompouce" van fillodeeg met kip en avocado en nog wat lekkere dingetjes er tussen. In het sterretjes licht een bolletjes mozzarella met rauwe ham en een sausje van meloen. Dan een lepeltje met een kwarteitje en kruiden mayonaise. En de laatste was speciaal voor de kleine meisjes en komt uit de Allerhande en is dus wel terug te vinden op het web.Ik hoop dat ik wat tips heb kunnen geven voor een heerlijk diner tijden de kerst of op andere tijdstippen van het jaar maar waar je wel voor een hoop mensen in een keer iets moet maken. En dat je tijdens dit soort etentjes niet de hele tijd in de keuken hoeft te staan maar je je ook kunt mengen onder de andere gasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten