Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

woensdag 20 september 2017

Ideeen

Flamingo's

Hier in huis zijn ze een hit: mingo's zo noemt onze drie jarige ze nl. En zelf ben ik ook fan, in de jaren 50 al eens hip en nu komt het weer terug. Ik word blij van ze, maar ja ik ben ook een sucker voor alles dat het jaren vijftigs-styletje enigszins in het huidige tijdsbeeld terug brengt. Mijn kledingkast bevat ook een flinke collectie kleding van Topvintage mijn favo webshop en al eerder zetten ik een aantal winkeltjes neer op hippe-huisvlijt waar ik een paar beauty's aan jaren 50 spul had gescoord .

Een grote inspiratie bron in die tijd was de flamingo en inmiddels ze worden weer steeds populairder in het interieur,  voor kleding en als patroon op stofjes.

Om te beginnen met dit inspiratie blog begin ik maar eens met wat voorbeelden uit de heerlijke jaren 50.  Afgezien van een paar dingetjes zou ik er zo naar toe willen, maar op het gebied van gelijkheid tussen man en vrouw, de gelijke kansen voor als je een andere achterrond had dan die van blank en blond en wat mij betreft de vaatwasser is de 21ste eeuw toch wat de voorkeur belieft. Ik gebruik de beelden dan ook maar als inspiratie om de mooie dingen uit dat decenium een beetje terug te halen in de huidige tijd. Want kijk nou op de foto collage wat een fijne voorbeelden van het gebruik van de elegante flamingo.


1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10 (is de foto van jou laat mij het weten
dan vermeld ik jou als eigenaar, er is zoveel ruis op het net
dat ik het lastig vind om te achterhalen wie de echte eigenaar is)

Maar hoe kun je ze nou op een leuke manier terug brengen naar deze tijd, ik zocht en ik vond heel wat leuke ideetjes. wat dacht je bijvoorbeeld van deze leuke ideeën om een geweldige blikvanger in je interieur te creëren,

12 ,345, 7, 89

het ene project is wat groter dan het andere maar wouw wat zitten er een beauty's tussen en allemaal zelf te maken. De badkamertegels van plaatje nummer 8 zijn wat meer werk en zullen wat meer voeten in de aarde hebben dan een aantal andere voorbeelden maar wat een leuke dingen.1234 en 5 klik op het nummer voor de link

Maar er is meer ik weet nog niet welke vorm ik ga kiezen maar de "jachttrofee" met flamingo-kop heeft mijn hart gestolen. Helemaal leuk voor een hippe gang of kinderkamer. Natuurlijk zijn ze ook geschikt voor andere plekken in huis, maar dit zouden plekken bij ons in huis zijn waar ik er 1, 2 of misschien wel meer zou plaatsen.

Tijdens mijn speurtocht over het web zat dochter Veere regelmatig met mij mee te kijken, en ze plaatjes van flamingo verkleed-kleding vond ze het nooit. Ze wilde ze allemaal, mingo's zo mooi, wil ik heeel graag, mama!!!???!

tijdens mijn speurtocht over het web zat dochter Veere regelmatig met mij mee te kijken, en ze plaatjes van flamingo verkleedkleding vond ze het nooit. Ze wilde ze allemaal, mingo's zo mooi, wil ik heeel graag, mama!!!???!

Ik weet nog niet wanneer en wat en hoe maar ik heb al wel een hoop leuke patronen en werkbeschrijvingen gevonden.

12345en 7 

Maar Veere vind ook dat ze het ook wel zelf kan maken, maar omdat ik denk dat de voorbeelden hierboven toch nog echt wel te moeilijk zijn voor een 3-jarige. Denk ik dat de collage hier onder meer in haar straatje liggen. Dat worden vast een paar leuke middagjes knutselen. Zelfs voor papa zit er een Lego werkje bij, eens kijken wanneer er een flamingo op de duplo-treinbaan komt te staan.


1234567 en 8
Weer een stapje moeilijker zijn de assecoires in het flamingo thema, maar voor wat oudere kinderen/pubers denk ik heel goed te doen. En zeg nou zelf we wil er deze zomer nou niet de blits maken op het strand met een flamingo tas of shirt.


12345678, , 9 en 10 

Een ander gebied waar de flamingo het heel goed doet en een van de redenen waarom ik met mijn zoektocht was gestart is, de flamingo en een zomer-feestje. Ik behaal deze zomer de "gevreesde" big four O en dat gaan we vieren. Ik wilde iets leuks met spelletjes maar ook iets dat leuk aan te kleden was. Een high tea in alice in wonderland thema leek mij wel wat. Onder andere om de croquet met flamingo van de Queen off harts. Het lijkt mij te gek om dat te maken, tijdens het zoeken naar flamingo voor dit doel vlogen de andere feest-atributen met flamingo's over mijn scherm. bij de taarten begon ik spontaan te kwijlen. wat zagen ze er allemaal mooi uit en wat een dankbaar onderwerp. ik weet nog niet wat voor taart ik ga maken voor mijn verjaardag maar ik heb in ieder geval weer inspiratie op gedaan.


1234, 56 en 7
Maar ook andere feestelijke versieringen met de mingo's kwam ik erg veel tegen. en eigenlijk best simpel te maken, neem nou de eerste met die ballon. super leuk toch voor een minder verjaardag. het croquet spel ga ik in ieder geval maken. De werk beschrijving gaan jullie vanzelf hier vinden.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10 
van al het boven genoemde heb ik zelf nog niks uitgevoerd, maar dat wil niet zeggen dat mijn creatief leven tot nu toe flamingo-loos is geweest. ik ben namelijk al wel met wat leuke stoffen in de weer geweest. Zo plaatse ik laatst een rokje voor Veere met een leuk flamingo stofje en ben ik nu bezig met een jurkje en heeft Veere al een leuke broek van het stofje op plaatje 2.


1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8


Ik heb geen idee hoelang de flamingo's nog hip blijven, maar ik vind ze leuk. De mingo-creaties die er hier in huis gaan worden gemaakt zullen jullie zeker, met uitleg gaan terug zien op hippe-huisvlijt. En is er nou een thema waar je wat meer suggesties van wil hebben, daag mij uit. Ga ik weer speuren op internet. 

Als laatste geef ik jullie nog een kleine teken DIY, met deze teken hulp vliegen de flamingo's zo uit je "losse" pols. heel veel plezier en tot later

1 opmerking:

  1. Mijn dochter is helemaal gek op flamingo's. Ze vindt de kleur prachtig en het dier zelf. Zal leuk staan op haar speelgoedkist of in haar kinderslaapkamer.

    BeantwoordenVerwijderen