Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

maandag 23 juli 2012

Lekker eten

Aardbeienjam

Nu we toch bezig waren met Mart-aankopen te verwerken, ben ik ook voor het eerst in mijn leven jam gaan maken. Ieder jaar krijg ik wel een paar potjes van mijn moeder en inmiddels ook van mijn schoonmoeder. En ik vond dat het eens tijd werd dat ik de geste terug ging doen. Dus op naar de Mart en zoeken naar het stalletje met goedkope maar toch nog redelijke aardbeien. Het leek mij handig te beginnen met de simpelste jam. Ik wil ook nog bananenjam gaan maken, ooit eens een potje gekregen en ik vond dat zo lekker maar nooit meer ergens kunnen vinden. Maar voor nu dus aardbeienjam, eigenlijk is het heel simpel. Op het pak geleisuiker staat precies hoe het moet. Het hele huis rook na 5 minuten heerlijk naar aardbeitjes, waarop mijn man meteen even in de keuken kwam testen hoe de jam smaakte. Ik kan zeggen hij is goedgekeurd. Een leuk etiket erop en een gezellige bovenkant, en kijken wat mijn moeder en schoonmoeder er van vinden. Hopelijk kan ik deze oudhollandse traditie gaan voortzetten in de toekomst.


2 opmerkingen:

  1. Leuke blog dit :) En lekkere recepten. Ik wil al een hele tijd ook zelf jam maken, misschien dit weekend maar eens een poging wagen. Dan heb ik wat meer tijd! Ik werk als docent op een middelbare school en heb het aardig druk, doe sinds dit jaar ook de feestcomissie en moet nog even kijken waar ik goedkoop posters drukken kan voor het komende schoolfeest. In het weekend maar weer lekker relaxen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik doe dat soort dingen altijd bij Vistaprint, onze trouwkaarten, verhuisbericht en al het marketing materiaal voor mijn man dus ook posters. En als je er niet uitkomt kan je met Vista bellen en kijken zij met je mee en kunnen zij dingen aanpassen. En soms doen ze dan ook nog wat leuks met de prijs. Vooral als je er vaker besteld. Dat zien ze nl in je portfolio die je aanmaakt wanneer je besteld. Hoop dat je hier wat aan hebt liefs lynn

      Verwijderen