Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

vrijdag 30 november 2012

Feesten

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land, en dat betekent: Pepernoten, marsepein, lootjes, cadeautjes, gedichten, suprises en STRESS. Wij doen al jaren geen suprises meer. We vieren het op Terschelling en met alle tassen en koffer ook nog een enorme suprise mee nemen is eigenlijk geen doen. Wij houden het dus bij een komisch gedicht. Maar ja heb je kinderen en zitten die in een wat hogere groep dan kom je er niet onderuit. Nou hebben wij nog geen grote kinderen, maar mijn vriendin Daan wel. En de jongste van de jongens, Jay moest er een in elkaar zetten. Toen hij een paar weken geleden aan het brainstormen was over wat hij moest maken. Riep ik: Ooo maar wij hebben net een nieuwe tv gekocht en die zat in een enorme doos, kan je die misschien gebruiken? Was het antwoord volmondig: JA!!! 

De reactie van mijn vriendin was vervolgens, help je hem dan ook met de suprise? En ja daar waren Jay en ik allebei wel voor in. Van de week was het dan zo ver, we gingen aan de slag met de grote doos, het moest een retro Gameboy COLOR worden. 


Na goed op internet gezocht te hebben naar voorbeelden hebben we de doos in gepakt met kaftpapier. Met zwart en wit papier een scherm gemaakt,de tekst uit geprint, geknipt en in gekleurd. Vervolgens alles op de doos geplakt en de knoppen er met zwarte verf op geschilderd. De uitdaging was om ook de luidspreker op de Gameboy te krijgen. Ik had het zelf niet eens gezien maar ja jongens letten blijkbaar heel goed op die details. Na wat rond kijken in de werkkamer kwam ik een roostertje tegen, dit hebben we op de juiste plek gelegd en zijn met een kwast zwarte verf er op gaan tamponeren. Het eind resultaat mag er zijn. En Jay die weet zeker dat hij de mooiste maar vooral grootste suprise heeft gemaakt van allemaal. 

Heerlijk een middag knutselen met kinderen, en o ja vergeet de pepernoten niet tijdens het bouwen van een suprise die zijn essentieel.Geen opmerkingen:

Een reactie posten