Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

zondag 11 augustus 2013

Lekker eten

36 jaartjes oud!

Vandaag ben ik 36 geworden. gisteren heb ik het al gevierd. En Ook al hield ik het dit jaar wat klein. ik moest toch een taart hebben. Eentje met stijl, eentje die helemaal Lynn uitstraalde. volgens mij is het gelukt.

Ik en mijn taart

Ik word toe gezongen, zijn mijn nichtjes niet leuk?

De werkbeschrijving:

Als eerste hebben Daan en ik 2 cakes gebakken met biscuitdeeg en botercreme gemaakt. Toen de cakes klaren waren en waren afgekoeld heb ik deze in plakken gesneden. Terwijl ik daar mee bezig was heeft Daan een ronde schaal (roestvrijstaal van de ikea) bekleed met huishoudfolie. Daarna zijn we de schaal gaan vullen met plakken cake die we aan elkaar plakten met botercreme. Voor een lekkere smaak hebben we er ook nog jam tussen gedaan, let wel op dat de jam niet aan de buiten kant van je taartje komt, anders word je fondant of marsepein sompig.

Op de foto's kan je ongeveer zien hoe wij het hebben gedaan.Als de hele schaal is gevuld dek je hem af met huishoudfolie wat je er heel strak omheen trekt en laat je het geheel een half uur op stijven in de koelkast.
Toen de taart klaar was om hem er uit te halen hebben wij er voor gekozen om hem op een zwart bord te zetten. Op deze manier leek het taartje samen met de zwarte fondant net een hoedje.
De fondant hebben we deze keer bewerkt met een roller met sterren er in, waar je wel op moet letten met zo'n roller is dat je de druk overal het zelfde houd anders heb je niet overal goed je figuurtjes in staan.
Het sterrenpartoon

Na dat de fondant er goed opzat, zijn we met verschillende kleurtjes rose sterretjes gaan uit stekken en hebben ziet op het zwarte fondant gelegd. Tip voor als ze niet goed willen plakken, neem een klein beetje poedersuiker en een druppel water. meng dit goed en gebruik het als lijm. wees er niet te schuttig mee want anders word je fondant of marsepein sompig.

Als laatste hebben we nog een rose rand met strik voor de afwerking gemaakt. en mijn taartje was klaar.
Het hoedje

1 opmerking: