Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

maandag 1 december 2014

Beesten

De vogels hebben nu ook echt te eten.

Vorige maand plaatste ik het idee¨en blog over manieren om leuk en gezellig de vogeltjes deze winter weer van wat extra te voorzien. 

Samen met mijn nichtje Ninouk heb ik 2 van deze ideetjes ook echt geprobeerd te maken. Aangezien Ninouk 5 is (sorry sorry, BIJNA 6) hebben we voor 1 van de kindvriendelijke opties gekozen. We zijn aan de slag gegaan met vogel-pindakaas. Alle ideetjes die ik hier op internet over vond hadden het over gewone pindakaas. Maar je leest ook overal, geef de vogels geen gewone pindakaas maar de speciaal voor vogels geschikte variant. Dit omdat de mensen-pindakaas veel te veel zout en suiker bevat. 

Voor de denne-appels

Helaas het eerste probleem diende zich meteen aan toen we de pot open maakte, de pindakaas was kei en keihard. We snapten meteen waarom er geen creaties met vogel-pindakaas te vinden waren. Maar omdat mijn nichtjes weten dat hun tante niet voor 1 gat is te vangen, raakte Ninouk niet in de war en vroeg, hoe lossen we dat nu op? 

Dus hier de truc, verwarm de pindakaas in de magnetron en voeg een scheutje plantaardigeolie toe. Ik waarschuw alvast het stinkt een uur in de wind, maar dan is het wel gezond voor onze gevederde vrienden. Hier na zijn we met dennenappels en lege wc-rolletjes aan de slag gegaan.

Het is een beetje een klieder-werkje maar het is eigenlijk heel simpel, smeer/doop/prop de rolletjes en dennenappels onder in de pindakaas prut en rol ze vervolgen door de vogelszaadjes. 
We waren nog niet helemaal klaar toen mijn zusje, haar man en de andere dames binnen kwamen rollen. En aangezien we ook wel genoeg hadden van de geur hebben we het laatse beetje gemengd met zaadjes in een rolletje gepropt een lintje er doorheen gedaan. Omdat de vogel-pindakaas zacht was door de extra olie hebben we alles buiten in de kou laten hard worden. Hierdoor viel de pindakaas-zaadjesprut er niet meer af en konden de versiersels voorzien worden van een gezellig lintje en buiten in de tuin van mijn zusje worden opgehangen. 

Wij hebben nl een dakterras en afgezien van duiven, meeuwen, kouwen en kraaien hebben wij geen vogels om te kunnen voeren. En deze soorten zijn brutaal genoeg om hun eigen kostje bij elkaar te stelen. Ik lok ze ook liever niet, onze kattendames zijn nl als de dood voor de kraaien en kouwen. Er komt nl wel eens wat naar beneden zeilen, en dat is niet per ongeluk maar uiterst goed en gepland en gemikt. Maar dat even terzijde.

De wc-rolletjes met pindakaas en zaadjes.

 De denne-appels met pinda-kaas en zaadjes.

 Het restje, dat we in een wc rolletje hadden gepropt met een lintje er doorheen.

Ik kreeg al bericht uit Haarlem dat het een gezellige boel was in de tuin, en dat mijn zusje en haar gezin net zo genoten van de versiels als de vogeltjes zelf.

3 opmerkingen:

 1. de vogeltjes boffen maar met jou en Ninouk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooit gedacht om je eigen vogelhuis te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha ja binnen op de muur van de kamer van onze dochter hangen er een heleboel. Het balkon leent zich er kwa grote niet zo voor.

   Verwijderen