Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

dinsdag 23 december 2014

Feesten

Kerst versiering, uit de hoogte

De kans voor de voordeur is nog niet gemaakt en gaat waarschijnlijk ook deze kerst niet meer komen, die van sinterklaas hangt er nog. Kerst stukjes ben ik ook niet aan toegekomen dit jaar. En de boom tot nu toe hangt alles er nog in maar voor hoelang? Onze kleine dondersteen tijgert nl sinds een paar weken. Met dit in mijn achterhoofd ben ik de kerst versiering dan ook naar hogere oorden gaan verplaatsen. Het heeft mij een hoop speurwerk bij de IKEA, mijn rijtje schattige winkeltjes en verschillende tuincentra gekost, en een paar avonden (omdat ik op een trap staan met een klein meisje dat zich al schuivelend door de kamer verplaatst niet echt een goed idee vond), maar mijn erker met kerstplafond is een feit.

Wat heb ik hiervoor gebruikt

Slingers met kerstlichtjes die op baterijen werken.
een aantal kerstballen
papieren versiering (ikea, tuincentrum en de schattige woonwinkeltjes hebben wel het 1 en ander)
Een kerstster en kerst"ballen" in sterren vorm
visdraad en puneise's

Het was trappetje op trappetje af en kijken of ik het goed vond hangen, maar heel wat draadjes met puneise's in het plafond geduwd en weer verwijderd verder, is dit het resultaat.Ik vind het helemaal leuk, en weer eens iets anders dan de versieringen van de vorige jaren. Oke de boom is nog het zelfde (ik houd gewoon van mijn fleurige hertjes, uiltjes en vogel), de boom heb ik enkel op een verhoging gezet zodat smurfski er niet vol in kon gaan hangen. En zolang ik mijn ogen een beetje op haar versus kerstboom houd, blijft ze er vooralsnog van af. Hopelijk heeft ze volgend jaar iets beter door wat; NEE Veere, betekent en kan ik iets meer tijd besteden aan mijn huis is kerststijl brengen.En met een beetje mazzel maakt onze jonge dame zelf al wat mooie creaties. Maar dit jaar doen we het met de versierde erker.

1 opmerking: