Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

woensdag 28 september 2016

Kleding

Pieties voor de zomer

Al eerder liet ik een jurkje zien gemaakt van tricot met digitale print. Ik vind het erg fijne stof om mee te werken en de meeste afbeelding zijn zo leuk dat ik heel erg hebberig word in de stoffenwinkel bij ons om de hoek.  Zo kon ik het echt niet weerstaan om deze stof met achaponis parkieten laten liggen, zo heerlijk zomers. 
Omdat het patroon van de overslag-jurk onze dochter zo goed stond heb ik met behulp van dat patroon een simpel zomerjurkje met v-hals gemaakt. Gezien het feit dat ik geen patroon beschrijving had om de hals en mouwen af te werken ben ik zelf een beetje gaan stoeien met boord en een restje oranje tricot die ik erg mooi bij deze stof vind staan. De V-hals heb ik afgewerkt met boordstof, om een mooie V in de hals te krijgen heb ik na het vast zetten van een lange rand stof een heel klein stukje van de v gestikt en met het strijkijzer plat geperst. Op de collage kan je de stappen zien.


Voor de afwerking van de mouwtje had ik met elastisch biaisband kunnen werken. Maar wat ik jammer van deze variant van biaisband vind, is dat je je stiksel aan de buitenkant blijft zien. Met katoenen biaisband kan je je stiksel zo mooi weg werken in de naad aan de buiten kant. vandaar dat ik met een restje oranje tricot van een eerder project zelf biaisband heb gemaakt. voor dit klusje heb je wel een strijkijzer nodig, en het liefs een met stoom-functie. Je moet al wel de vouw in je stof kunnen persen. Verder zetje het daarna vast zoals katoenen biaisband, ik heb al eerder uit gelegd hoe je dat kan doen klik hier voor dat blog.  Op de collage heb ik de stappen van deze jurk voor jullie op een rijtje gezet.De jurk maakte ik al een paar maanden geleden en toen was hij nog wat groot voor Veere, maar ze groeit als kool dus hij was ook op de groei gemaakt. Ze heeft hem inmiddels al verschillende keren aan gehad, en kreeg zelf complimenten op straat van mensen over haar mooie jurk. En gelukkig word ze zelf ook heel blij van haar pietje-jurk, geslaagd projectje dus weer.


Ook tussendoor heeft mama af en toe haar pas model nodig,
gelukkig vind ze het leuk om mama te helpen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten