Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

maandag 2 september 2013

Ideeën


Tips and Tricks

Een ander soort blog deze keer, een blog met tips voor iedereen die wil pimpen, recyclen, besparen, of het gewoon leuker vind om “bijna” alles zelf te maken. Of all of the above.

Waar let ik op en hoe ga ik te werk.

Voor dat je spullen koopt verzameld en maar blijf inslaan. Bedenk waar je je materialen ongeveer voor wil gebruiken. En sorteer en berg ook die manier op, zo liggen bij mij mijn stoffen en alle andere naaispullen bij elkaar, calle verf en toebehoren heeft zijn eigen plekje, al mijn behang en plakfolie ligt ook bij elkaar, is er een kralen afdeling en ik heb zelfs een doos met dingen die ik eerst in kijk voor in aan een nieuw project begin, deze is gevuld met kopjes, plastic beestje, oude sieraden en  eigenlijk alles wat niet onder te brengen is in de andere catogorieen. Ga ook regelmatig door je voorraden heen, ze weet je wat je hebt en blijf je niet doelloos inslaan.

Kijk op marktplaats ook eens onder de catogorie: gratis. Vaak moeten mensen snel ergens van af en doe jij ze een plezier door iets naar beneden te sjouwen. En jij hebt om die manier weer een mooi meubel voor je pimp acties. Ook zijn er op facebook verschillende weggeefhoeken (veelal per regio), zo ben ik lid van de Weggeefhoek070 en het heeft mij al een aantal leuke knutsel projecten opgeleverd.

Ook de kringloop heeft natuurlijk een hoop maar let wel goed op, de kringloop is niet altijd de goedkoopste oplossing. Uit ervaring weet ik dat ze soms heel scheef zitten met de prijs bepaling van dingen. Zo stond er laats een kopje te koop van de Xenos, helaas bleek hij tweedehands bij de kringloop het dubbele te kosten. Dus denk goed na en sla niet achterloos in met de gedachten; ach het is de kringloop dus het is goedkoop.

Heb je een project in je hoofd maak een lijstje en een plan van aanpak met wat je ongeveer nodig hebt en ga eerst shoppen bij je eigen voorraad. En ga dan pas naar de bouwmarkt, markt, stoffen zaak of waar je ook moet wezen voor de materialen voor je project.

Kijk in jou buurt eens of er nog meer crea bea’s zijn en overleg met elkaar over je projecten. Vaak komen je crea bea vrienden met oplossingen waar jij niet aan hebt gedacht.

Goedkoop is soms duurkoop, een aantal van mij crea vriendjes zullen dit beamen. Ik kocht een aantal spuitbussen bij de action, ze waren lekker goedkoop en ik dacht kat in ’t bakkie. Het resultaat, een verpeste kroonluchter, een slecht humeur en een hele stapel lege bussen. De verf dekte voor geen meter. Ik had ooit bussen gekocht bij de Hema en die deden het uit eindelijk een stuk beter. Ik ben dus voor nu over gestapt op iets duurdere bussen, maar uit eindelijk ben ik goedkoper uit, en het resultaat is ook heel goed. Dus probeer soms wat uit, maar je zult merken dat je soms gewoon de spullen het werk moet laten doen. Ik heb dit ook gemerkt met verschillende lijmen en garen voor mijn naaimachine, de duurder oplossing zorgde voor minder frustratie en uit eindelijk minder kosten.

Ga in de buurt  waar je woont na wanneer er markt is. Wat betreft stoffen en andere naaispullen ben je een stuk goedkoper uit op de markt.

Ik heb mijn lijstje met “winkeltjes” en plekjes waar ik mijn slag sla en met enige regelmaat een kijkje neem. Maak contact met de winkel of kraam eigenaar en vertel over je idee. Vaak komen zij ook nog met tips en tricks.

Neem af en toe de tijd om op internet te neuzen en goede tutorials en werk-beschrijvingen te zoeken. Sla deze op in een speciale map op je computer en documenteer het goed. Je kan ook schrijvers van blogs om tips vragen. Vinden de meeste alleen maar leuk. Vind je het lastig om het zelf te documenteren plaats de artiekelen met een link op pinterest en leg je persoonlijk archief daar aan via je eigen prikboard. Via het kopje over/about legt pinterest zelf uit hoe je dat kan doen.(kom je er niet uit stuur maar een bericht dan help ik je wel)

De moeilijkste tip, laat een nieuw idee even een paar dagen bezinken. En bedenk een paar keer hoe je te werk wil gaan. Dit voorkomt een hoop gepiel en materiaal verspilling. En heeft de grootse kans op een geslaagd project, en weinig frustratie.

Hebben jullie nou zelf nog tips die het pimpen, recyclen, klussen, upcyclen of knutselen een stuk leuker en makkelijker maken plaats ze hier onder, want ik kan ook nog wel tips and tricks gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten