Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

vrijdag 21 juni 2013

Ideeën

Doe het zelf design

Het was de bedoeling dat ik een groot ontwerper zou worden, de weg er heen was ook al helemaal uit gestippeld. En ik volgde hem braaf. Eerst mijn opleiding aan het CIBAP suc6 vol afgerond. En door naar de academie in Arnhem om daar 3D Design te gaan studeren. Helaas werd ik ik het tweede jaar van de studie ernstig ziek en was ik genoodzaakt te stoppen. Maar nog altijd ben ik zeer geintereseerd in mooie ontwerpen. Al moet ik zeggen dat de laatste jaren ik meer de richting van recyclen opga (maar ja dat is waarschijnlijk wel duidelijk geworden door dit blog). Toch blijft het een sport om alles wat ik maak er goed uit te laten zien, het liefs op zo'n manier dat mensen denken dat het van een grote ontwerper is of dat ik super goed ben in het vinden van de juiste winkels en daar mijn spulletjes haal. Terwijl ondertussen alles zijn oorsprong vind in de kringloop, marktplaats, de stoep waar men zijn grofvuil aanbied of mijn nieuw gevonden weggeefhoek op facebook. En natuurlijk mijn chaotische crea bea brein.

Want naast dat het veel leuker is om alles zelf te maken, de voldoening die het geeft daar kan geen winkel sessie tegen op. Is het ook een stuk fijner voor de portomonee. Zeker in deze tijden van crisis is het niet voor ons weggelegd om alles maar nieuw aan te schaffen. Vandaar dit ideeën blog over doe het zelf design. Ik heb het web af gezocht naar voorbeelden van zelf gemaakte spulletjes en daarbij een voorbeeld gezet van een ontwerpen of ontwerpgroep die zo iets gelijks hebben bedacht en gemaakt.

Bij de zelfmaak versie staat ook de link naar de werkbeschrijvingen zodat je zelf aan de slag kan.

Vooral op het gebied van lampen kwam ik veel voorbeelden tegen van de dure design versie versus de doe het zelf variant. Laten we eens een kijkje nemenEn kijk hier een voorbeeld dat er veel van weg heeft er heel makkelijk zelf te creëren is


Of neem nou deze potlamp van Piet Hein Eek


De lamp hier onder pas volledig in mijn straatje, maar helaas niet in mijn buget.Gelukkig vond ik twee leuke ideeën om het zelfde effect te krijgen maar dan met behulp van tweedehands en de IKEA.
En wat dacht je van deze Design Klassieker, met ook weer de home made variant er onder.

Ik heb mij al gewaagd aan een doe het zelf design kijk maar naar het voorbeeld hieronder.Of gebruik oud servies.


Er staan op internet heel veel plaatjes van lampen gemaakt van theekopjes, helaas de hele mooie foto's hebben geen goede werkbeschrijving er bij. Een iets mindere foto dan maar maar wel een filmpje met hoe je hem zelf kan maken. Ik denk dat jullie daar meer aan hebben dan een pracht van een afbeelding.


Naast lampen kwam ik ook nog een aantal andere ideeën tegen om voor een prikkie design in huis te halen. Sommige DIY versies zijn ook nog eens veel mooier dan de design versie. Het enige verschil is dat je er even wat uurtje werk in moet stekken. Neem nou deze vaasEerlijk gezegd heb ik liever, deze hieronder.Of deze krukjes, ik was helemaal verbaasd over wat je blijkbaar met een autoband kan doen.


Hartstikke leuk in je huis en een heerlijke bezigheid voor 's avonds op de bank, als je ze gaat maken.
Deze kennen jullie natuurlijk al een favoriet van mij om aan mensen cadeau te doen. En je hebt heel snel een mega leuk effect. mijn beesten potjes. Als eerst de variant waar ik mijn inspiratie vandaan haalde. Oke ik heb ook een paar allesie's in de keuken staan, ooit stage gelopen waar we die potten verkochten en ze toen gekregen van mijn stage bedrijf, maar de Lynn versies die er naast staan doe er niet voor onder.


Het onder staande voorbeeld staat ook al heel lang om mijn lijstje om te maken, helaas is het er nog niet van gekomen. Op een of andere manier heb ik het altijd druk, druk, druk. Maar als ik hem heb gemaakt komt hij zeker op het blog.


Zelfs hele tafels zijn home made te maken, kijk maar eens hier naar. Je moet er denk ik wel wat meer energie in stoppen maar als ik naar het eindresultaat kijk is dat het zeker waard

Maar kleinere meubeltjes kunnen natuurlijk ook, neem deze nou.


Maar dan met behulp van IKEAIk vind het werkelijk geweldig wat je met wat creativiteit allemaal voor elkaar kan krijgen. Ik ben dan ook heel benieuwd of jullie wat gaan maken. Of misschien nog een mooie doe het zelf design idee hebben bedacht. Ik zou ze graag aan het blog willen toevoegen. Laat het mij weten. Heel veel suc6.


3 opmerkingen:

 1. mn keukenkastjes, zie facebook.. en ook heb ik de zijkanten van de bekende ikeavakkenkastendiehalfnederlandinhuisheeft beplakt met tafelzeil

  groetjes,
  Catrina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He catrina, ik kan ze niet zien op facebook. staan ze nog ergens anders ben nu wel nieuwsierig

   Verwijderen