Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

donderdag 3 juli 2014

Grafischwerk

Bij ons binnen gevlogen, Veere Jente Dieuwke Bosch

Zo, na een paar maanden de tijd te hebben gnomen om te herstellen, bij te komen van het heen en weer gereis tussen huis en kinderziekenhuis, waar onze Veere lag en in het ritme te komen van ouders te zijn van een hongerig vogeltje dat erg vaak gevoed verschoont en vermaakt dient te worden.  Begint de tijd te komen dat ik ook weer aan creativiteit toekom, en om er over te schrijven. Vooral het laatste is nog wel een opgaven. Er moest nog zoveel gedaan worden. De babykamer was bijvoorbeeld verre van af toen ik werd op genomen in januari. Maar inmiddels is bijna alles af. Dus tijd om Hippe-huisvlijt weer nieuw leven in te blazen.

Het aller eerste project dat ik samen met mijn man, en trotse papa heb gemaakt is het geboorte kaartje .
Voor mijn man zijn werk hebben wij wel vaker te maken met het ontwerpen en bestellen van drukwerk. Zo kwam het dat we bij de drukker een keer ons oog lieten vallen op hele leuke geboorte- trouwkaarten en reclamewerk gedrukt op hout. Dat bracht ons op het idee om in het thema van het kamertje (hier later een blog over) een bouwpakketje van een vogelhuisje op het kaartje te laten drukken. Maar hoe we ook ons best deden met nadenken over een ontwerp we kwamen er niet uit, kwa gewicht en ontwerp van het kaartje. Het idee om het op hout af te drukken hebben we toen laten varen. en zijn gewoon begonnen in illustrator, met een op internet aangeschafte vectorlaag van een nest met vogeltjes. We zouden ze zelf hebben kunnen tekenen maar de tijd begon te dringen vandaar dat we dat maar hebben gelaten. En op internet heb je voor weinig geld heel veel leuke vectorlagen die je kunt aanschaffen en vervolgens zo kunt bewerken dat ze geheel aan jou bedachte idee voldoen.

Zo hebben wij de kleuren van de vogeltjes aangepast, en een extra vogeltje toegevoegd om de achterkant van de kaart, want ook al is Djeppe niet lijfelijk bij ons aanwezig. Hij is wel Veere haar grote broer. Op de kaart kijkt hij dan ook van een afstandje toe.

Op een extra flap aan de kaart hebben we vervolgens de plattegrond neer gezet van een vogelhuisje, met plakrandjes er aan zodat mensen die het leuk vinden het huisje in elkaar konden zetten. We kwamen er alleen achter dat heel veel mensen het zonde vonden om de kaart te verknippen. Dus heel veel zijn er niet in elkaar gezet.

Zelf zijn we erg blij met het ontwerp, het past helemaal bij  ons en onze kleine meid.Het kaartje met een in elkaar gezet huisje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten